dimecres, 25 de maig del 2016

Els participants a l’activitat d’aprenentatge servei El patrimoni al desQobeRt presenten els vídeos promocionals dels edificis històrics que han estudiat

El Casal Pere Quart ha acollit aquest matí la cloenda de l’activitat d’aprenentatge servei El patrimoni al desQobeRt, adreçada a nois i noies de 2n cicle d’ESO, batxillerat i formació professional. Amb la proposta, organitzada per les regidories d’Educació i de Cultura en el marc del Ciutat i Escola, els participants treballen durant el curs espais i elements patrimonials o singulars i s’impliquen a millorar la manera com aquests es difonen entre la ciutadania. 

Avui, els cinc centres participants aquest curs han presentat els vídeos promocionals que han realitzat per donar a conèixer aquests edificis. En aquesta edició, El patrimoni al desQobeRt ha comptat amb la participació d’uns 74 alumnes i 10 professors implicats dels instituts La Serra i Ribot i Serra, el col·legi Sagrada Família, l'escola taller Xalest i l'escola d'educació especial Xaloc.

Amb la proposta, es treballa la formació dels joves i es reforça el significat i la rellevància d’espais emblemàtics, posant en valor el patrimoni col·lectiu a partir d’un projecte col·laboratiu. En aquest sentit, avui durant la cloenda i adreçant-se als alumnes, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha subratllat el “valor d’aquesta activitat, amb la qual heu après i assolit nous coneixements i alhora heu fet un servei a la ciutat”. Així mateix, Berlangaha felicitat i destacat la feina feta pels participants, professors i tots els qui han fet possible el projecte.

Amb El patrimoni al desQobeRt, cada centre ha escollit un espai o edifici, al qual s’han acostat i analitzat per aproximar-se a la història del lloc des d’una perspectiva propera a les vivències de la ciutadania. Durant el procés, els participants compten amb el suport de l’organització. La feina feta ha estat la base perquè els i les alumnes poguessin elaborar un anunci promocional de l’espai estudiat. Un anunci al qual la ciutadania podrà accedir a través del codi QR que hi haurà imprès a les plaques dels elements patrimonials.

Enguany els edificis analitzats han estat:
L’activitat facilita l’assoliment per part dels alumnes de les competències artística i cultural, la comunicativa, lingüística i audiovisual i la competència d’aprendre a aprendre. Alhora, reforça l’autonomia i la consciència personal i social dels participants.

Visualitzeu totes les  fotos